Palæstinensisk mor og datter dræbt i israelsk luftangreb

Israelsk militær har natten til søndag udført et luftangreb mod Hamas i Gazastriben.

Det har ifølge en talsmand for Gazas sundhedsministerium kostet en gravid mor og hendes datter livet.

Ashraf al-Qidra, ministeriets talsmand, oplyser ifølge Reuters, at en 30-årig, gravid kvinde blev dræbt. Det samme gjorde kvindens tre år gamle datter. En fem-årig dreng og en mand skulle være blevet såret.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at dræbte ifølge hospitalskilder befandt sig i et hus nær luftangrebets mål syd for Gaza City. Huset styrtede sammen, og tre personer er angiveligt fortsat savnet i murbrokkerne.

Israels militær meddeler i en skriftlig udtalelse, at landets luftvåben har ramt to våbenlagre, der ifølge militæret tilhører den militante gruppe Hamas, som kontrollerer Gazastriben.

Luftangrebet mod Gaza sker som svar på raketter affyret fra Gaza mod Israel fredag og lørdag.

Ingen har taget skylden for raketterne, men det israelske militær holder Hamas ansvarlig for samtlige angreb fra Gaza, skriver Reuters.

Med kvinden og datteren er dødstallet på den palæstinensiske side af konflikten nået op på ti siden fredag, skriver nyhedsbureauet dpa, mens flere end 100 er blevet såret i de seneste uroligheder, der brød ud langs Gazastribens grænse.

Blodsudgydelserne er taget til i løbet af de seneste 12 dage.

Fire israelere og 22 palæstinensere er blevet dræbt i Jerusalem, på Vestbredden og i Gaza. Mange af dødsfaldene er resultat af en række knivoverfald næsten dagligt begået af palæstinensere mod israelere.

Samtidig er israelske soldater og stenkastende palæstinensere stødt voldsomt sammen flere steder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip