Palæstinensisk udkast: Israel skal forlade områder i 2017

Den palæstinensiske FN-delegation har onsdag afleveret et resolutionsforslag til FN's Sikkerhedsråd.

Udkastet kan ifølge den palæstinensiske FN-udsending, Riyad Mansour, være et skridt i retning mod en endelig fredsaftale med Israel.

Ifølge nyhedsbureauet AFP, der er i besiddelse af papiret, lægges der op til, at Israel inden udgangen af 2017 skal have trukket sig tilbage fra alle palæstinensiske områder.

Mansour understreger, at der kan forhandles om den endelige udformning af teksten i udkastet.

Palæstinenserne har tidligere presset på for at få en hurtig afstemning i sikkerhedsrådet om deres forslag til en løsning på konflikten med Israel. Nu har FN-delegationen ombestemt sig for at give alle parter tid til yderligere drøftelser, forklarer Mansour.

- Vi vil fortsætte med at forhandle med alle og med amerikanerne, hvis de er parate og villige, således at vi måske kan lykkes med at få noget vedtaget i sikkerhedsrådet, der for alvor kan åbne døren for fred, siger han.

Det palæstinensiske udkast blev lagt frem i sikkerhedsrådet af Jordan, der i øjeblikket er blandt rådets 15 medlemmer.

Skulle sikkerhedsrådet vedtage palæstinensernes udkast til en resolution, skal en endelig løsning med Israel være forhandlet på plads senest 12 måneder efter, lyder det i teksten.

USA har endnu ikke kommenteret udkastet, der også indeholder et krav om, at Jerusalem skal være en delt hovedstad.

USA har gentagne gange nedlagt veto i sikkerhedsrådet mod resolutioner, som amerikanske regeringer har anset for at underminere dets tætte allierede Israel.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip