Palin melder sig som mulig præsidentkandidat i 2016

Skrevet af admin

24/01/2015

Mest læste i dag

Republikaneren Sarah Palin, der er tidligere guvernør i Alaska, siger til avisen Washington Post, at hun er "seriøst interesseret" i at stille op til det amerikanske præsidentvalg i 2016.

- Man kan bestemt sige, at jeg er seriøst interesseret, siger hun.

Palin var senator John McCains vicepræsidentkandidat ved præsidentvalget i 2008, som de tabte til Barack Obama og hans vicepræsidentkandidat Joe Biden.

- Jeg er virkelig interesseret i muligheden for at tjene på et tidspunkt, siger hun til avisen under et møde for konservative potentielle præsidentkandidater i Des Moines i staten Iowa.

- Det er et betydeligt skridt for enhver offentligt at bebude, at de er interesseret. Hvem ville ikke være interesseret? Hvem ville ikke være interesseret, når de er velsignet med muligheden for at tale om, hvad der er vigtigt i landet og for landet.

Men Palin siger, at hun endnu ikke har samlet en kampagneorganisationen, foreløbig er hun på et stadie, hvor hun overvejer.

På mødet i Des Moines - Iowa Freedom Summit - er otte potentielle præsidentkandidater mødt op. Det første vigtige valg frem til præsidentvalget i 2016 forgår i Iowa - formentlig i december eller januar næste år - når vælgerne i staten skal udpege deres foretrukne kandidat blandt republikanere og demokrater.

Palin trak sig tilbage som guvernør i Alaska i 2009. Hun regnes som radikalt højreorienteret og har blandt andet siden sin guvernørtid været journalist og kommentator på den landsdækkende ultrakonservative tv-kanal Fox News.

/ritzau/