Pandora-aktie lider under højt forventningspres

Trods et kvartalsregnskab, hvor salget af charms, ørering og andre smykker i alt voksede 20 procent, så falder aktierne i den danske smykkevirksomhed Pandora tirsdag formiddag på fondsbørsen i København.

Aktiekursen er nede med omkring 4,5 procent til 826 kroner.

Analytikerne havde da også højere forventninger til Pandoras omsætning, lyder det fra flere analytikere.

- Regnskabet har en svag toplinje fordelt på de forskellige markeder. I forhold til mine forventninger er det primært salget i Europa, der ligger noget under forventningerne, siger aktieanalytiker Frans Høyer fra Jyske Bank.

Han havde forventet en vækst i salget på mere end 30 procent.

- Når det er sagt, så er det stadig et regnskab, hvor omsætningen er vokset 20 procent inklusiv negative valutatrends. Regnskabet er nok et eksempel på, at vi var blevet lidt for optimistiske på det nære sigt, tilføjer han.

Ifølge Ritzau Estimates lød forventningen på forhånd fra et udsnit af analytikere, der følger Pandora, at salget skulle vokse 24,1 procent. Men tidligere har Pandora leveret vækstrater på 40 procent.

- Umiddelbart kan jeg ikke sætte en finger på regnskabet fra Pandora, der dog må siges at være lidt til den bløde side. Men selskabets største problem er primært analytikernes høje forventninger, siger Michael Friis Jørgensen, der er analytiker i Alm. Brand Markets.

- Ser man på regnskabet, er der ingen af regionerne, der stikker af. Men en svagere toplinje sætter sig også på bundlinjen, siger analytikeren til Ritzau Finans.

Ifølge analytiker Søren Løntoft fra Sydbank er væksten i Pandora kommet lidt hurtigere ned i tempo end forventet.

- Det billede vil formentlig fortsætte de kommende kvartaler, og vores estimater viser også en forventning om mere dæmpede vækstrater, siger han til Ritzau Finans.

/ritzau/

 

Dagens Gossip