Pandora vil bremse Kasi-Jespers nye eventyr

Smykkeselskabet Pandora går nu rettens vej for at fjerne Jesper Nielsen - kendt som Kasi-Jesper - fra posten som administrerende direktør hos konkurrenten Endless Jewelry.

Det fremgår af en kommende bog om Pandora, skriver Berlingske.

Jesper Nielsen solgte i 2010 forhandlernettet Kasi Group til Pandora for næsten 400 millioner kroner. Men samtidig underskrev han ifølge avisen en konkurrenceklausul, der betyder, at han skal holde sig ude af den globale smykkebranche frem til 2016.

Med sit engagement i Endless Jewelry mener Pandora, at Jesper Nielsen har overtrådt aftalen.

Sagen skal afgøres ved en voldgiftsret, og der er ifølge Berlingske planlagt møder 22., 23. og 26. september.

Skulle Jesper Nielsen tabe sagen, er han nødt til at stoppe som direktør i Endless Jewelry. Det vil være et hårdt slag for firmaet, som skal være verdens største smykkeproducent, hvis det står til Jesper Nielsen.

Pandora har tidligere sagt, at Jesper Nielsen ikke er nogen trussel mod det danske selskab. I USA, der er Pandoras suverænt største marked, har firmaet dog set sig nødsaget til at udsende et brev til sine forhandlere, fordi Endless Jewelry angiveligt har "sagt" eller "givet indtryk af", at firmaet er tilknyttet Pandora.

- Vi er blevet opmærksom på, at der er forvirring blandt Pandoras kunder om Pandoras tilknytning til Endless Jewelry-brandet. Med dette brev ønsker vi at forklare, at Pandora har absolut ingen tilknytning til Endless Jewelry, lyder det i brevet.

Jesper Nielsen har forpligtet sig til ikke at kommentere voldgiftssagen, som heller ikke Pandora vil ytre sig offentligt om.

Den farverige dansker siger dog, at Pandoras brev til de amerikanske forhandlere var "den bedste og billigste markedsføring", han "nogensinde har fået".

/ritzau/

 

Dagens Gossip