Pandoras aktier laver frisk morgenspurt på børsen

Smykkeselskabet Pandoras aktier stiger med over otte procent tirsdag morgen efter et overraskende godt halvårsregnskab med opjustering.

Efter at have været oppe i en stigning på over 8,5 procent, ligger aktien efter en lille halv times handel og vipper omkring 9,3 procent.

- Det er et meget stærkt regnskab, der overgår forventningerne på alle poster, siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

- Den eneste lille minus ved tirsdagens regnskab er, at USA ikke vokser lige så meget i kvartalet. Det er et af de markeder, der gennem 2010 og 2011 har vokset godt, så basen er også blevet sværere, siger Søren Løntoft Hansen

I de første seks måneder af 2014 havde Pandora en omsætning på over fem milliarder kroner, hvilket er en stigning på 30,6 procent i forhold til halvåret i 2013. Overskuddet landede på 1,366 milliarder kroner mod 869 millioner kroner i første halvår af 2013.

Oven i kom selskabet med årets anden opjustering. Denne gang melder selskabet ud, at man forventer en omsætning på "mere end 11 milliarder kroner" i år mod tidligere udmelding på 10,5 milliarder kroner.

- Jeg tror, at markedet vil tage særdeles positivt imod det her resultat. Efter at Pandora-aktien har haft et par hårde uger, forventer jeg, at den nu vil komme igen, siger Søren Løntoft Hansen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip