Pandoras aktier laver frisk morgenspurt på børsen

Smykkeselskabet Pandoras aktier stiger med over otte procent tirsdag morgen efter et overraskende godt halvårsregnskab med opjustering.

Efter at have været oppe i en stigning på over 8,5 procent, ligger aktien efter en lille halv times handel og vipper omkring 9,3 procent.

- Det er et meget stærkt regnskab, der overgår forventningerne på alle poster, siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

- Den eneste lille minus ved tirsdagens regnskab er, at USA ikke vokser lige så meget i kvartalet. Det er et af de markeder, der gennem 2010 og 2011 har vokset godt, så basen er også blevet sværere, siger Søren Løntoft Hansen

I de første seks måneder af 2014 havde Pandora en omsætning på over fem milliarder kroner, hvilket er en stigning på 30,6 procent i forhold til halvåret i 2013. Overskuddet landede på 1,366 milliarder kroner mod 869 millioner kroner i første halvår af 2013.

Oven i kom selskabet med årets anden opjustering. Denne gang melder selskabet ud, at man forventer en omsætning på "mere end 11 milliarder kroner" i år mod tidligere udmelding på 10,5 milliarder kroner.

- Jeg tror, at markedet vil tage særdeles positivt imod det her resultat. Efter at Pandora-aktien har haft et par hårde uger, forventer jeg, at den nu vil komme igen, siger Søren Løntoft Hansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip