Pape afviser: Navnekøb skulle ikke redde fodboldklub

Sagen om den nye K-leder Søren Pape Poulsens millionstøtte til fodboldklubben Viborg FF ser ikke ud til at lægge sig.

Til De Konservatives sommergruppemøde blev den afgående Viborg-borgmester straks mødt med kritiske spørgsmål om den verserende sag.

Her afviste han endnu engang, at det kommunalt ejede selskab Energi Viborgs køb af et navnesponsorat hos Viborg FF's hjemmebane kan betragtes som ulovlig støtte til fodboldklubben.

Søren Pape Poulsen pålagde med Viborg Byråd i ryggen tilbage i 2011, at Energi Viborg skulle gennemgå handlen.

- Anledningen til navnesponsoratet var, at forsyningsselskabet så en anledning til at markedsføre sig. Men jeg kunne ikke drømme om at sige, at vi ikke var opmærksomme på, at det var godt for Viborg FF. Det var bare ikke anledningen, siger han på sommergruppemødet.

Det sker til trods for, at der er kommet nye oplysninger i sagen.

I en dagsordenstekst forud for et bestyrelsesmøde i Energi Viborg fremgår det, at energiselskabets opfattelse er, at sponsoratet er blevet til, fordi fodboldklubben Viborg FF stod i akut pengemangel på daværende tidspunkt.

Det skriver BT torsdag.

Statsforvaltningen afgjorde i april sagen, hvor den kaldte Viborg Byråds beslutning for "uforsvarlig" og i strid med den kommunale styrelseslov.

Pape understreger på sommergruppemødet, at købet af navnesponsoratet var en god forretning for Energi Viborg, og at han står ved de politiske beslutninger, der er truffet.

Til spørgsmålet, om han ville trumfe Viborg Byråds beslutning igennem, hvis han kendte til Statsforvaltningens syn på sagen, svarer han:

- Havde jeg vidst, at Statsforvaltningen ville sige, at det var ulovligt, havde jeg ikke været så tåbelig at sige det. Vi har ikke en glaskugle at se i om dén beslutning, som Statsforvaltningen siden har truffet, siger Søren Pape Poulsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip