Pape angriber rød blok: Vis respekt for hårdt arbejde

Kontanthjælpen har været et tilbagevendende emne i valgkampen, og tirsdagens partilederdebat på DR er ingen undtagelse.

Her gik den konservative formand Søren Pape Poulsen til angreb på sine politiske modstandere for ikke at vise respekt for de danskere, der arbejder i bunden af indkomstskalaen.

- Jeg vil gerne have genvundet respekten for hårdt arbejde i stedet for, at det hele skal handle om overførselsindkomster, lød det fra K-formanden, der kom i verbal nærkamp med Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.

- Der er ikke en eneste sosu i Danmark, der får et bedre liv af, at hendes arbejdsløse kollega bliver fattigere, sagde den politiske ordfører med henvisning til Konservatives forslag til et kontanthjælpsloft.

Venstre går til valg med ønsket om samme, men partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, ville trods flere opfordringer fra De Radikales leder, Morten Østergaard, heller ikke denne aften sætte tal på, hvor det skal lægge.

- Jeg synes ikke, det er rimeligt at tørre regningen af på de fattigste i Danmark, lød det fra Østergaard, mens Løkke replicerede:

- Det er ikke et spørgsmål om at tørre nogen regning af, det er et spørgsmål om, også at kunne betale den i fremtiden.

Forud for debatten havde DR bedt partierne svare på, om de ønskede et loft over kontanthjælpen.

Det svarede kun Venstre, Konservative og Liberal Alliance ja til, mens de to andre partier i blå blok Kristendemokraterne og Dansk Folkeparti sagde nej.

- Jeg tror, at nøglen til at hjælpe de her mennesker (der er på kontanthjælp, red.) er, at vi bliver bedre til at sluse dem ind på arbejdsmarkedet, påpegede DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/

 

Dagens Gossip