Pape går som Viborgs borgmester 3. september

11/08/2014 15:28

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Onsdag 3. september har Søren Pape Poulsen (K) sidste arbejdsdag som Viborgs borgmester og byrådsmedlem.

Det oplyser Viborg Kommune på sin hjemmeside.

Søren Pape Poulsen afløste i sidste uge Lars Barfoed som De Konservatives ny leder. Han blev straks godkendt af folketingsgruppen og vælges som partiformand ved De Konservatives landsråd 27.-28. september i København.

- Det er mere end et fuldtidsarbejde at være borgmester i Viborg, og det er det også at være politisk leder af et parti, derfor træder jeg ud af lokalpolitik, så snart jeg kan komme til det, og det bliver altså den 3. september, siger Søren Pape Poulsen i en pressemeddelelse:

- Det er det bedste for Viborg, Det Konservative Folkeparti og mig.

Selv om Søren Pape Poulsen allerede er begyndt sit ny arbejde på Christiansborg og torsdag holder pressemøde ved folketingsgruppens sommergruppemøde i DI's konferencecenter Gl. Vindinge ved Nyborg, prøver han at passe arbejdet som Viborgs borgmester.

- Det er vigtigt for mig at fastslå, at jeg indtil den 3. september selvfølgelig passer mine opgaver i videst muligt omfang som borgmester i Viborg Kommune, som har været et fantastisk arbejde. Jeg vil afslutte mit arbejde her på en ordentlig måde, siger Søren Pape Poulsen.

- Jeg vil ikke blande mig i, hvem der bliver min efterfølger, det er ikke min opgave, siger Søren Pape Poulsen til opgøret om borgmesterposten i Viborg.

Her har Venstres EU-parlamentariker Jens Rohde meldt sig som kandidat til at afløse Pape, og det samme har Socialdemokratiets 2. viceborgmester Per Møller Jensen.

Søren Pape Poulsen bliver boende i Viborg, skønt han stopper som borgmester og byrådsmedlem.

/ritzau/