Pape: Man laver ikke forlig i folketingssalen

Det bliver ikke noget problem, at De Konservatives nye politiske leder, Søren Pape Poulsen, ikke er folketingsmedlem.

Det mener han i hvert fald selv.

- Jeg er helt sikker på, at i Christiansborgs osteklokkelogik, så er det her helt forfærdeligt. Hvordan kan man have en politisk leder, som ikke sidder i Folketinget? Nu står verden ikke længere, lyder det drillende fra den nye leder på et pressemøde i Det Kongelige Biblioteks Have torsdag formiddag.

- Jeg kan deltage i alt. I forhandlinger, i møder, i samtaler. Jeg kan agere på alle niveauer, påpeger Søren Pape Poulsen

Den nye leder, der har opbakning fra både partiets forretningsudvalg og folketingsgruppe som formandskandidat, erkender dog, at han ikke kan deltage i møder og debatter i folketingssalen.

- Så vidt jeg ved, og jeg vil gerne korrekses, så er der endnu ikke til dato lavet et politisk forlig i folketingssalen. Men selvfølgelig skal en politisk leder være der, og det er også derfor, jeg stiller op til Folketinget, forklarer Pape til de fremmødte.

Han vil frem til næste valg overlade debatopgaverne i folketingssalen til partiets otte folketingsmedlemmer.

- Vi har en aftale om, at vi på sommergruppemødet tager en diskussion om, hvem der skal tage debatterne i salen, forklarer han efter pressemødet.

- Jeg har en meget erfaren folketingsgruppe med mig. Superdygtige mennesker, som hjælper og står sammen om det her, påpeger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip