Pape: Ninn-Hansen satte stort præg på Danmark

Den tidligere konservative justitsminister og partiformand Erik Ninn-Hansen var en betydningsfuld politiker i store dele af sidste århundrede, mener den nuværende formand for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen.

Erik Ninn-Hansen er død i en alder af 92 år.

- Han satte sit store præg på Danmark og ikke mindst på Det Konservative Folkeparti, siger Søren Pape Poulsen i en pressemeddelelse mandag.

- Jeg kendte ikke Erik Ninn-Hansen personligt, men jeg husker tydeligt, da jeg hørte ham tale til et af KU's landsråd i slut 90'erne, hvor han gjorde et stort indtryk. Jeg tror, at Erik Ninn-Hansen har gjort indtryk på alle, han har mødt.

- Jeg sender i dag mine tanker til Erik Ninn-Hansens efterladte. Æret være Erik Ninn-Hansens minde.

Ninn-Hansen blev født på Slagelseegnen i 1922. Han blev formand for Konservativ Ungdom i 1948 og sad på posten i to år.

I april 1953 blev han valgt ind i Folketinget, hvor han bestred en række betydningsfulde poster: Politisk leder for Det Konservative Folkeparti, justitsminister, forsvarsminister og formand for Folketinget i en kortere periode.

Først ved valget i september 1994 trådte han ud. Da var rigsretssagen mod ham i kølvandet på den såkaldte tamilsag indledt, og han genopstillede ikke.

Som den ansvarlige minister i tamilsagen blev han først politisk isoleret. Dernæst blev han anklaget ved Rigsretten og i 1995 dømt - som den første minister siden 1910. Han fik fire måneders betinget fængsel.

I 1997 udgav han den sidste af sine erindringsprægede bøger om den politiske verden: "Værelse 28 - Dansk Politik 1974-94".

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip