Pape om offentlighedslov: Først snakker jeg med Pind

Det Konservative Folkeparti vil have ændret i offentlighedsloven, men formand Søren Pape Poulsen er ikke parat til at tilslutte sig et beslutningsforslag om en ændring af loven, før han har drøftet sagen med justitsminister Søren Pind (V).

Det meddeler han på et pressemøde ved partiets landsråd i Herning.

- I allerførste omgang har jeg tænkt mig - inden jeg gør for stort et drama ud af det - at tale med justitsministeren og de øvrige partier om det. Og så tager jeg bestik af, hvad jeg gør bagefter, lyder det fra Pape.

I lørdagens Politiken erklærer han sig parat til at stemme for et beslutningsforslag, som pålægger regeringen at ændre loven.

Men nu vil partiformanden altså først drøfte sagen med partierne bag loven, som blev vedtaget af S-SF-R-regeringen med støtte fra Venstre og Konservative.

- Det er ikke sådan, at jeg siger et den ene dag, og så løber jeg fra det så hurtigt som en hest kan rende den næste dag. Men jeg synes, man må have ordentlighed, og jeg føler mig forpligtet af, at vi diskuterer det i forligskredsen.

Med den konservative kovending er der nu et flertal uden om regeringen, der vil ændre loven. Foruden Konservative støtter Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance, Alternativet, SF og De Radikale også forslaget.

Justitsminister Søren Pind har derimod meddelt, at loven står fast.

Spørgsmål: Hvad hvis Søren Pind siger nej? Kan I så ikke gå videre med det, selvom der måtte være et alternativt flertal?

- Jeg mener det, vi siger her. Men al praktikken omkring det må vi finde ud af efterfølgende, forklarer Pape.

Spørgsmål: Men kan du forestille dig at lave en ændring af offentlighedsloven uden om regeringen?

- Man kan forestille sig rigtig, rigtig meget. I første omgang taler vi om det i forligskredsen, siger formanden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip