Pape: Stramme dagpengeregler er helt i orden

Stramningerne i dagpengesystemet er helt og aldeles rimelige, og vi skal i Danmark tage et opgør med forsørgersamfundet, der bliver en sovepude for alt for mange.

De Konservatives nye leder, Viborgs tidligere borgmester Søren Pape Poulsen, er træt af lappeløsninger i dagpengesystemet og i beskæftigelsesindsatsen. Og han er træt af det, som han betegner som en fordrejet debat om ledige, der mister dagpengene.

- Med fare for at blive set som en meget ond, højreorienteret fyr, så synes jeg, at det er lykkedes helt fantastisk godt for venstrefløjen og andre at give et skævt billede af, hvor mange der står uden forsørgelse efter, at de ikke længere får dagpenge, siger han til Ugebrevet A4.

Han efterlyser et endnu mere enkelt og effektivt dagpengesystem, der tilgodeser folk, som har ydet en indsats, men som er endnu strammere over for lønmodtagere, der kun har været kort tid i arbejde.

- Det handler om at lave et mere overskueligt og gennemskueligt system. Hvor mange ydelser findes der inden for det her felt? Det er svært at fortælle på 10 sekunder, siger han og fremhæver samtidig, at han synes, gensidig forsørgerpligt kun er rimeligt.

Også de godt 40.000 ledige, der indtil videre har mistet retten til dagpenge, må se langt efter en økonomisk håndsrækning fra De Konservative.

At forkorte genoptjeningsperioden - også bare i en periode - ville blot være endnu en lappeløsning i et i forvejen kompliceret sæt af regler, mener han.

Konjunkturerne kommer heller ikke til at bestemme længden af dagpengeperioden, som ellers er Dansk Folkeparti mærkesag.

I stedet har Søren Pape andre planer for fremtidens dagpengesystem.

- Vi vil hellere lave systemet om og derigennem tilskynde folk til at komme hurtigere i beskæftigelse igen. Vi skal anstrenge os alt, hvad vi kan, for at skabe arbejdspladser, og øgede offentlige udgifter skaber ikke flere arbejdspladser i samfundet, siger Søren Pape.

Partiet lægger i sit eget udspil op til, at dagpengeperioden fremover skal afhænge af, hvor længe den enkelte har været på arbejdsmarkedet. Men dagpengeperioden vil, hvis det står til Den nye konservative leder, aldrig blive længere end to år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip