Pape tilfreds med kritik for fodbold-sponsorat

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er tilfreds med, at Statsforvaltningen ikke finder grundlag for at kalde Viborg Kommunes sponsorater af byens fodboldklub, Viborg FF, for ulovlig.

Statsforvaltningen kritiserer ganske vist kommunen for ikke at have undersøgt tilstrækkeligt, om prisen for sponsoraterne flugtede med kontrakter af den størrelsesorden, men ser sig ikke i stand til at vurdere, om der er tale om et egentligt lovbrud.

- Jeg er tilfreds med, at Statsforvaltningen heller ikke mener, at Viborg Kommunes beslutning om at købe markedsføring af Viborg FF tilbage i 2010 var ulovlig, skriver Søren Pape Poulsen i en mail til Ritzau.

- Hvorvidt Viborg Kommune fortsat vil købe markedsføring, er et spørgsmål, som skal rettes til Viborg Kommune. Jeg udtrådte i september af Viborg Byråd, og jeg kan derfor naturligvis ikke kommentere, hvad Viborg Kommune har tænkt at foretage sig i fremtiden, skriver han.

Statsforvaltningen har mandag offentliggjort en ny udtalelse, som kritiserer Viborg Kommunes ageren i sagen om to sponsorater af den lokale fodboldklub.

Sagen fik tilbage i august stor opmærksomhed, efter at Viborgs daværende borgmester, Søren Pape Poulsen, blev præsenteret som ny leder af Det Konservative Folkeparti.

I den nye afgørelse kritiseres kommunen for ikke at have foretaget en tilstrækkelig undersøgelse af, hvorvidt prisen på sponsoraterne var på niveau med markedsværdien.

- Efter Statsforvaltningens opfattelse har Viborg Kommune, som sagen foreligger oplyst, ikke foretaget tilstrækkelige undersøgelser af markedsprisen, inden den indgik reklameaftalerne med Viborg FF A/S hverken om betalingen af de 250.000 kroner eller de 500.000 kroner, lyder det i udtalelsen.

Ifølge udtalelsen har kommunen oplyst, at sponsoraterne er prissat ud fra klubbens priser for andre sponsorer, og at kommunen i den første aftale fik en rabat på næsten 80.000 kroner i forhold til listeprisen.

Men den forklaring tilfredsstiller ikke tilsynsmyndigheden.

- Kommunen har efter vores opfattelse pligt til selv at foretage sammenligninger med andre lignende kontrakter eller indhente vurderinger fra reklamebureauer eller andre sagkyndige, konkluderes det i udtalelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip