Papegøje fra Randers måtte overnatte på politistationen: Bed fulde nordmænd i fingrene

Skrevet af Morten Larsen

12/06/2015

Mest læste i dag

I detentionerne på de danske politistationer finder man typisk ballademagere og berusede borgere, der er sat bag tremmer for at køle lidt af.

Natten til fredag lagde Randers Politigård bygning til en usædvanlig gæst fra dyreriget.

Klokken lidt i to modtog ordensmagten en opringning om, at der foran Hotel Kronjylland var blevet fundet en papegøje.

Poppedrengen blev af betjentene taget med på politigården, hvor den måtte overnatte i et venterum.

Læs også: Hviner af væmmelse: Papegøje ’leger tandfe’ på sin ejer

En patruljevogn kunne senere på natten konstatere, at der havde været indbrud hos Bonnies Dyrehandel på Østervold, hvor alarmen i de tidlige morgentimer hylede, mens en havedør var brudt op.

Tidligt i morges modtog butikkens indehaver, Anders Busk, en opringning fra ordensmagten om, at der havde været indbrud i butikken, og at han på politistationen kunne hente sin fem år gamle papegøje, Harry.

- De fortalte mig, at det var to fulde nordmænd, der ringede til politiet, siger Anders Busk til Dagens.dk.

Dyrehandleren fik ikke at vide, om de berusede nordmænd er mistænkt i sagen – eller om de blot stødte på papegøjen foran hotellet i den kronjyske by.

- Politiet har oplyst mig, at de begge var blevet bidt i fingrene af papegøjen, siger Anders Busk.

Dagens.dk har været i kontakt med Østjyllands Politi, men opringningerne har ikke givet yderligere oplysninger om de to fulde nordmænds rolle i sagen.

I Bonnie Dyrecenter er papegøjen Harry, der er en jaco-papegøje, nu tilbage i sit bur, hvor den ikke lader til at have lidt overlast af nattens møde med de fulde nordmænd og lovens lange arm.

- Lige nu sidder han og spiser. Han lader ikke til at være rystet, siger Anders Busk, der i dagslys har kunne konstatere, at papegøjen var det eneste, der blev fjernet fra butikken i nat. 

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler: