Par er fundet skyldige i ildspåsættelser

En 44-årig tidligere dømt morder er onsdag ved Københavns Byret fundet skyldig i at påsætte 14 brande. Skaderne efter brandene løber op i næsten 10 millioner kroner.

Hans 38-årige ekskæreste og medtiltalte mødte for sent op i retten. Hun nåede derfor ikke at høre retten dømme hende skyldig for deltagelse ved seks af brandstiftelserne og for alene at sætte ild til en bil.

Da hun under et kort ophold i retten listede ind og fandt sin plads ved siden af den 44-årige, blev der udvekslet adskillige kys og kærlige gloser.

De 14 ildebrande hærgede København og især Amager mellem maj og august sidste sommer.

Mest bemærkelsesværdigt udbrændte fire busser på en parkeringsplads 15. august. Branden forårsagede skader på yderligere tre busser. Skaderne herfra er opgjort til 8,5 millioner kroner.

På den 44-åriges telefon fandt politiet adskillige billeder af de brændende turistbusser og brandvæsnets arbejde med at slukke ilden.

Billederne og et cigaretskod fra området med dna fra den 44-årige nævnes i domsafsigelsen som et af de skarpeste beviser mod drabsmanden. Politiet fandt også billeder af flere af de andre ildebrande på den 44-åriges telefon.

Senere onsdag afsiger retten endelig dom over de to. Anklagemyndigheden vil have den 44-årige dømt til forvaring - indespærring på ubestemt tid.

- Han skal ikke have en normal fængselsstraf, for han er ikke normal. Brandstiftelserne er sket kort efter, at han er løsladt fra sin tidligere drabsdom. Jeg ville ikke påstå forvaring, hvis det ikke var for den dom, sagde anklageren i retten og tilføjede:

- Hvis retten ikke finder forvaring som den rette straf, så skal han have fem års fængsel plus de fire år, han har tilbage i reststraf - altså ni år i alt.

Anklageren vil have kvinden idømt halvandet års fængsel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip