Paraply eller bikini? Sådan bliver det danske sommervejr

Foråret er endnu ikke mildt og lunt. Den kolde blæst og det triste gråvejr fylder de fleste vejrudsigter, men DMI lover heldigvis opklaring.

Ifølge b.dk spår meteorologerne, at sommeren sagtens kan blive rigtig varm. Energimeteorolog Tim Peterson er optimistisk.

- Jeg tør ikke at love nogen super-sommer på nuværende tidspunkt, men der er positive tegn. Som det ser ud lige nu, kan juli gå hen at blive en virkelig pæn sommermåned, siger han til b.dk.

Tim Peterson forventer, at gennemsnitstemperaturen i juli vil ligge på et par og 20 grader. Det er lidt varmere end gennemsnittet de seneste tyve år.

Før vi når til juli skal vi dog igennem et par måneder, hvor vejret bliver knap så godt. Maj bliver mere våd end normalt, men det betyder på den positive side, at juni og juli kan blive tørrere, end vi er vant til, fortæller meteorologen.

Tim Peterson forventer, at maj, juni og juli samlet set bliver varmere end normalt, men at der samtidig kommer lidt mere nedbør end sædvanligt. Det hele afhænger af, hvordan trykkene bevæger sig over landet, og derfor er det ikke let at konkludere noget med sikkerhed.

- Vi kommer til at ligge på grænsen mellem det varme og tørre vejr mod øst og det lidt køligere vejr mod vest. Lige nu er der indikationer på, at vi kommer til at hælde til den varme og tørre side, siger meteorologen til b.dk.

Han mener, at udsigterne er gode for de eftertragtede højsommerdage, hvor temperaturen overstiger 25 grader. 

Hvis DMI's prognoser holder stik, kan vi altså forvente følgende sommer-scenario: Maj bliver våd og lun, juni bliver gennemsnitlig, og juli bliver tør og varm.

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip