Parken-bosser fastholder uskyld i retten

Både den tidligere bestyrelsesformand for Parken Flemming Østergaard og selskabets tidligere direktør Jørgen Glistrup nægter sig skyldige i at have manipuleret med kursen på Parken-aktier.

Det siger deres advokater i Københavns Byret mandag.

- Han var bestyrelsesformand i denne her periode. Bestyrelsen vedtog, at man skulle købe virksomheder som for eksempel fitness.dk og betale dem med egne aktier, siger Østergaards advokat Sysette Kruse.

- Jørgen Glistrup har udført de opgaver, som bestyrelsen har pålagt ham, siger Glistrups advokat Karoly Nemeth.

Sagen skal afgøres af to juridiske dommere og tre domsmænd, og indledes mandag med, at senioranklager Jan Henrik Hansen læser op af det ti sider lange anklageskrift.

Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup står anklaget for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder og risikerer fængsel i op til fire år.

Derudover vil anklagemyndigheden konfiskere 15,5 mio. kr. fra Flemming Østergaard og 2,2 mio. kr. fra Jørgen Glistrup. Penge, som anklagemyndigheden mener, at de to har tjent på at pumpe børskursen kunstigt op, inden de selv solgte aktier, de havde købt i forbindelse med optionsordninger.

Derudover kræver anklageren, at de to frakendes retten til at lede en virksomhed uden at hæfte personligt for dens forpligtelser.

Ud over de to tidligere Parken-topchefer er to andre personer tiltalt, men de er beskyttet af navneforbud.

Desuden er FIH Erhvervsbank tiltalt for at have medvirket til kursmanipulationen, da banken, sammen med den nu hedengangne rigmandsbank Capinordic, stod for at gennemføre handlerne med Parken-aktier.

Anklageren mener, at FIH Erhvervsbank og Parken som selskab bør idømmes en bøde.

Parken nægter sig ifølge selskabets advokat Hanne Rahbek ligesom de øvrige tiltalte skyldig i kursmanipulation, men erkender, at selskabet ikke rettidigt har oplyst markedet om, at det ejede mere end fem procent egne aktier, hvilket man ellers skal ifølge værdipapirhandelsloven.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip