Parlamentet vil vælte Somalias premierminister lørdag

Somaliske parlamentarikere har torsdag fremlagt et forslag om en mistillidsafstemning til landets premierminister i forlængelse af en større magtkamp i det østafrikanske land.

Afstemningen ventes lørdag.

Uroen kommer blot to uger efter, at Danmark husede en international FN-konference om Somalias fremtid, hvor man forsøgte at lægge pres på den somaliske regering for at skabe ro, så man kan komme i gang med at løse konkrete, akutte problemer.

Præsidenten Hassan Sheikh Mohamud har været i konflikt med premierminister Abdiweli Sheikh Ahmed i månedsvis.

Der hersker generel bekymring over, at det kan bringe den skrøbelige fred i fare og dermed være ødelæggende for et aktuelt og lokalt overtag i kampen mod den militante gruppe al-Shabaab.

Ahmed overtog posten som premierminister i december 2013 efter Abdi Farah Shirdon, som blev væltet efter et år på posten.

Somalia er netop blevet rangeret blandt de ti mest korrupte lande i verden ifølge en rapport fra organisationen Transparency International, som rangerer Danmark som det mindst korrupte land.

Den politiske ustabilitet frygtes også at kunne forværre den humanitære krise i Somalia, hvor flere end tre millioner har brug for nødhjælp.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip