Parlamentstalsmand opfordrer til topmøde om skattely

Skrevet af admin

06/04/2016

Dagens topnyheder

Jeppe Kofod (S), der står i spidsen for Europaparlamentets arbejde mod skattesvindel, vil have et internationalt topmøde om skattely efter lækagen af oplysninger om omfattende skattely i Panama.

Opfordringen kommer efter, at USA's præsident, Barack Obama, har kaldt skatteunddragelse et stort globalt problem.

- USA melder positivt ud, og nu skal EU at tage initiativ til at finde løsninger, der kan bekæmpe international skattefusk, skriver Jeppe Kofod i en kommentar.

Obamas udtalelser om det, der er blevet døbt Panama-papirerne, kom dagen efter, at det amerikanske finansministerium strammede reglerne for amerikanske virksomheder, der flytter deres adresse i skattely, men bevarer produktionen i USA.

Og Jeppe Kofod er helt enig i, at problemet med skattely er globalt. Derfor mener han, at regeringsledere som netop Obama, den tyske kansler Angerla Merkel og ikke mindst britiske David Cameron burde sætte sig sammen og tale om emnet.

- Hvis Obama, Merkel, Tusk (EU's præsident, red.) og Cameron sætter sig sammen, lægger man et maksimalt politisk pres på skattelylandene, og Cameron ville blive nødt til at rydde op i sin egen butik, mener Jeppe Kofod.

Han henviser til Kanaløerne, De britiske jomfruøer og andre Commonwealth-lande, som sættes i forbindelse med skattely.

- EU skal sammen med USA intensivere indsatsen for at sortliste skattelylande. Det skaber større gennemsigtighed og gør det sværere for skattesnydere at gemme sig i Panama og andre skattelylande, lyder det fra den danske EU-parlamentariker.

/ritzau/