Parti anklager Helle Thornings afløser for ærekrænkelser

07/04/2016 13:39

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Helle Thorning Schmidts afløser i Folketinget, Lars Aslan Rasmussen (S), har knapt haft første arbejdsdag på Borgen, før han mødes af en trussel om et erstatningskrav på 100.000 kroner for ærekrænkelser.

Det er ifølge Lars Aslan Rasmussen det indvandrerkritiske parti Danskernes Parti, der føler sin ære krænket af udtalelser, som Aslan Rasmussen er fremkommet med om partiet og dets formand, Daniel Carlsen, i programmet Aftenshowet på DR1.

Her udtalte socialdemokraten den 8. marts blandt andet, at Daniel Carlsen tidligere har sagt, at han "var ked af, at han ikke har dræbt nogle jøder endnu."

Daniel Carlsen afviser gennem sin advokat Peter Hjørne, at han på nogen måde har ytret ønsker om at dræbe jøder.

I et brev sendt til Lars Aslan Rasmussen varsler Peter Hjørne på vegne af sin klient erstatningskravet og skriver blandt andet:

- Der er tale om fremsættelse af dybt ærekrænkende bemærkninger om min klient, som aldrig mundtligt eller skriftligt har fremsat udtalelser om, at han gerne vil dræbe jøder eller lignende.

Lars Aslan Rasmussen fastholder, at han har dokumentation for de kontroversielle udtalelser.

- Det er meget nemt at slå op, siger han og afviser, at han kunne finde på at betale Daniel Carlsen det krævede beløb.

- Han får ikke en krone fra mig. Han er meget velkommen i retten. Jeg har masser af dokumentation for, at han har sagt, at han har sit første jødedrab til gode.

Han kalder erstatningskravet for "afpresning".

- Det ligner en tanke, at det er sådan, de finansierer deres kampagner på. Hvis jeg nu betalte 100.000 kroner, så kunne det være, at jeg ville slippe for at gå i retten.

Han mener, at det nationaldemokratiske parti går direkte efter ham, fordi han har dansk-kurdisk baggrund.

- Andre politikere har sagt det samme, blandt andet Zenia Stampe.

- Det rammer da helt klart mig, fordi jeg har anden etnisk baggrund end dansk. Ifølge deres partiprogram skulle jeg smides ud af landet, fordi jeg ikke har tre bedsteforældre, der er født i Danmark. Jeg har kun to.

Daniel Carlsen afviser, at det skulle stå i partiprogrammet.

- Jeg synes, at det er meget betegnede for Lars Aslan Rasmussen, at han her kommer med endnu en løgn i en artikel, hvor vi hiver ham i retten for en lignende hændelse, siger partiformanden.

/ritzau/