Partier er enige: Satspuljepenge skal få udsatte i job

Alle Folketingets partier på nær Enhedslisten har indgået en aftale om satspuljen 2015 på beskæftigelsesområdet.

Aftalen, som blandt andet skal hjælpe udsatte personer ind på arbejdsmarkedet, er forhandlet på plads indenfor en samlet ramme på 185 millioner kroner over de næste fire år.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) er glad for den nye aftale:

- Jeg er glad for, at forligspartierne er blevet enige om at støtte de borgere, som er mest udsatte i vores samfund og har behov for ekstra hjælp.

- Især at vi har afsat 80 millioner kroner til et bedre forsørgelsesgrundlag for vores udsatte unge med et fritidsjob og unge enlige forsørgere, der har et barn, som er anbragt udenfor hjemmet, siger han i en pressemeddelelse.

I den nye aftale er der blandt andet afsat 60 millioner kroner til enlige forsørgere på uddannelseshjælp eller SU. Samtidig er der afsat 20 millioner kroner af til udsatte unge på Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelser (STU).

Også de danske krigsveteraner får en bid af satspuljemidlerne. Partierne er nemlig blevet enige om, der skal afsættes en pulje til beskæftigelsesinitiativer for veteranerne.

- Flere soldater vender desværre hjem fra krig med skader ikke bare på kroppen, men også på sjælen. De har været udsendt i dansk tjeneste. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi har afsat et tocifret millionbeløb til jobkonsulenter, der skal hjælpe veteraner i job.

- Det er vigtigt, at vores veteraner får den rette støtte og hjælp til at komme ind på arbejdsmarkedet, når de vender hjem, siger De Konservatives arbejdsmarkedsordfører Mai Mercado i pressemeddelelsen.

Ifølge aftaleteksten er der blandt andet også afsat penge til projekter, der skaber rum til fysisk og psykisk udsatte på arbejdsmarkedet, fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder og gældsrådgivning for borgere på offentlig forsørgelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip