Pas på: 5 typer af dårlige bilister du møder i trafikken

Skrevet af Sol Stoffregen

14/04/2015

Dagens topnyheder

De fleste vil nok mene, at de kører som en drøm, og at hvis alle bare kørte lige så pænt, så ville der ske langt færre ulykker i trafikken. Sagen er den, at vi nok overvurderer vores egne evner en gang imellem, og derfor bør du som bilist forberede dig på fem typer af dårlige bilister, du risikerer at møde i trafikken. Det skriver sammenligningssiden Samlino.dk

• Bilister som ikke bruger blinklys
Du kender det sikkert godt – du kører bag en anden bil, og pludselig bremser bilen foran hårdt op for at svinge til venstre, uden at give tegn med blinklyset. Derfor er det vigtigt, at du altid holder en pæn afstand til bilen foran. Som tommelfingerregel skal der kunne være en bil imellem dig og den forankørende bil. På den måde har du større chance for at nå at bremse, i stedet for at køre direkte op i bilens bagende ved dens pludselige opbremsning.

Læs også: Dine gamle videobånd kan være en formue værd

• Bilister der kører hurtigere end det tilladte
Du har sikkert selv prøvet at køre hurtigere end det tilladte, men der er forskel på at køre 52 km/t, hvor man må køre 50 km/t, og at køre 80 km/t hvor man må køre 50 km/t. Hvis du bliver overhalet af en bil, der kører for stærkt, skal du ikke falde i fælden og forsøge at følge med. Hold dig til fartgrænsen – faren for at køre galt stiger i takt med speedometeret.

• Bilister som bruger deres mobiltelefoner under kørsel
For mange er mobiltelefonen blevet en stor del af hverdagen, og nogle kan endda finde på at bruge den, mens de kører. Hvis du opdager en bil, der kører ujævnt, bør du være ekstra opmærksom og passe på med at komme for tæt på denne, da det er en uforudsigelig fare for dig.

Læs også: Vær på vagt, når du rejser: Her er lovene, du ikke ved, du bryder

• Bilister som kører med det lange lys på
Hvis du kører bil om aftenen og møder en anden bil, som kører direkte imod dig med det lange lys på, er det vigtigt, at du prøver at kigge forbi lyskeglen. Ellers kan du let blive blændet, og det kan i værste tilfælde være skyld i en trafikulykke.

• Bilister der kører over for rødt
Det kan godt være, at der er grønt for dig, men det er ikke altid, at bilister overholder færdselsreglerne og holder for rødt. Sørg derfor altid at kigge dig om til alle sider inden du kører over for grønt, så du undgår at en anden bilist brager ind i dig, som følge af at den er kørt over for rødt.

Læs også: Ny eller brugt bil – hvad skal du vælge?

Nogle bilister tilegner sig dårlige vaner i trafikken, og det øger risikoen for trafikulykker. Du kan ikke afhjælpe andre bilisters dårlige vaner, men du kan sørge for selv at køre pænt og være opmærksom på farerne i trafikken.

Skulle du være så uheldig at komme ud for en trafikulykke, får du brug for din bilforsikring. Der er dog ingen grund til at betale mere for den end højst nødvendigt. På Samlino.dk kan du indhente forskellige tilbud og derved tjekke op på, om du har mulighed for at få en billigere bilforsikring, end den du har nu. 

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler: