Pas på falske mails fra Skat: De kommer på mandag

Politiet landet over advarer mod snydemails, når Skat frigiver den ventede årsopgørelse på mandag den 9. marts. Det bliver en dag med hektisk aktivitet - både for borgere, Skat , og derfor skal du være opmærksom på falske mails fra kriminelle, der er ude på at ribbe dig for penge - det viser politiets erfaringer.

Det skriver flere af landets politikredse i en pressemeddelelse.

Læs også: Årsopgørelsen kommer på mandag: Skat gør klar til kaos

It-svindlere udnytter situationen, når danskerne skal have svar på, om de har penge til gode hos Skat eller ej. Og fuskerne er efterhånden blevet så dygtige, at det kan være svært at se forskel på rigtige mails fra Skat og de falske.

- Desværre ved vi af erfaring, at SKATs navn og logo misbruges af it-kriminelle typisk i de perioder, hvor borgerne forventer at modtage information fra SKAT", lyder det fra Fyns Politi.

Politiet har følgende tips til dig, så du ikke går i svindlernes fælde:

Læs også: Slet den straks: Politiet advarer om falsk NemID-mail

- Når du modtager nye opgørelser eller dokumenter i selvbetjeningsløsningen TastSelv på SKATs hjemmeside, vil du også modtage en personlig notifikation pr. e-mail. SKAT anmoder aldrig om kreditkortoplysninger eller andre personlige oplysninger i disse e-mails. 

- Du kan altid tjekke validiteten i et link fra SKAT ved at holde musen over dette. Klik kun på linket, hvis der står skat.dk i adressen.

- Er du kommet til at udlevere personlige oplysninger, skal du straks kontakte dit pengeinstitut og politiet.

 

Dagens Gossip