Pas på farlige vitaminer: Disse "sunde" kapsler lever ikke op til reglerne

Det europæiske varslingssystem for fødevarer og foder har slået alarm, efter det er kommet frem, at der sælges vitaminprodukter med for høje indhold af vitamin A og D fra en hjemmeside, der henvender sig til danske forbrugere. Det skriver Fødevarestyrelsen.

Det drejer sig om kosttilskudene Karoten Mega og Holistic D3 vitamin 5000 , der blandt andet kan fås på hjemmesiden www.ellos.dk.

Læs også: Livsfarlig fejl i krydderier fra Santa Maria

Karoten Mega er et stærkt A vitamin, som indeholder 25.000 mikrogram A vitamin pr. daglig dosisi. Holistic D3 vitamin 5000 beskrives som et stærkt D vitamin, der  er godt for 125 mikrogram D vitamin pr. daglig dosis.

Det er på baggrund af de norske myndigheder vurdering, at de to produkter nu fremhæves som farlige. Begge indeholder meget høje niveauer af vitaminer i forhold til andre vitaminpræparater. Helt præcist er niveauet for A vitamin-produktet 3125% højere og for D vitamin- produktet 2500% højere end ellers.

Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen kan endnu ikke med sikkerhed fastslå risikoen ved at bruge de to præparater. Derfor lyder opfordring, at man ikke tager Karoten Mega og Holistic D3 vitamin 5000.

Se billeder af produkterne her:
 

 

Dagens Gossip