Pas på: Hele ugen byder på glatte veje, sne og sjap.

Temperaturen i løbet af ugen kommer til at valse om frysepunktet, og fra skyerne vil der falde både regn, sne og slud.

Overordnet set bliver det en uge med glatte veje og vinterligt nedbør, som vil falde allerede fra morgenstunden mandag, lyder det fra DMI.

- Kort ridset op bliver det nedbør mandag og tirsdag, mens onsdag og torsdag byder på mere tørt vejr og lidt sol.

- Fredag får vi igen skyer med nedbør af forskellig karakter. Om dagen ligger temperaturen lidt over frysepunktet, mens frosten kommer om natten, siger vagtchef Michael Skelbæk til Ritzau.

- Med de lave temperaturer bliver vejene også glatte hele ugen, så det kan man godt indstille sig på, fortsætter han.

Ugen begynder gråt med mange skyer i stort set hele landet.

Fra morgenstunden mandag bliver det vådt vejr i den sydøstlige del af landet, og fronten med nedbør bevæger sig i løbet af eftermiddagstimerne opad, så det formentlig kun er vestjyderne, der slipper tørskoede gennem dagen.

Nedbøren vil hovedsageligt falde som regn, men der kan også komme slud eller sne.

- Linjen for ugen er, at det er vinterligt præget vejr, men nedbøren vil ikke falde kun som sne. Det vil være en blanding af regn, slud og tøsne, fordi temperaturerne ligger omkring og lidt over frysepunktet, siger vagtchefen og tilføjer:

- Tirsdag kommer der også en blanding af nedbør i hele landet undtagen Sydvestjylland, men det er bare et par millimeter regn eller få centimeter sne.

Onsdag og torsdag ligner hinanden med tørt vejr og et kig til solen flere steder, men det er her, at nattefrosten for alvor sætter ind.

Hvis der ligger sne på jorden, kan temperaturerne nå helt ned på minus otte grader, ellers kan man forvente omkring fem frostgrader.

- Fredag vender vi tilbage til skyerne og lidt nedbør i form af regn, slud eller sne alt efter, hvor man er. Ved kysterne falder det formentlig som regn, mens det inde i landet nok er sne eller slud, der falder, siger Michael Skelbæk.

Vinden kommer ikke til at gøre meget ud af sig selv før fredag, hvor det kan blive op til hård vind.

Derfor vil ugens temperaturer omkring frysepunktet ikke komme til at føles koldere end de en til to grader, som termometret viser i dagtimerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip