Pas på indbrudstyvenes seneste trick: Sådan ved de, om du er hjemme

Dagens.dk har før advaret mod indbrudstyve, der afmærker folks hjem for at tjekke, om der er fri bane. Der har været tale om sedler på postkasser, tegn på husnumre, store grene i indkørslen og lignende kreative påfund.

Men nu har indbrudstyvene fundet på et nyt trick, som politiet mener, kan forbindes med en stribe indbrud i Odense. Det skriver dr.dk.

Læs også: Advarsel: Lad vær med at lægge disse fem oplysninger på Facebook

Maria Bromvig fra Boldbro i det vestlige Odense er en af dem, der blev udsat for tricket forleden, men hun slap med skrækken. Odenseaneren fandt en samling små hvide kugler foran sin hoveddør, efter hun havde været udenbys i et par dage.

- Da vi kommer tættere på, ligger der en masse små hvide plastikkugler foran vores dør, både på trappeafsatsen og fliserne. Det synes vi så meget mærkeligt ud, forklarer Maria Bromvig, der først troede, at det var hagl, der lå foran døren, til dr.dk.

Læs også: Advarsel: Farlig babystol kræver sit 6. dødsoffer

Kort efter det mystiske fund erfarer Maria Bromvig, at der har været en del indbrud i kvarteret i de dage, hun har været væk. Fyns Politi mistænker, at de hvide plastikkugler er indbrudstyvenes værk i forsøget på at finde ud af, om der er nogen hjemme.

- Vi har før haft mistanke om, at indbrudstyve har afmærket nogle huse, som de gerne vil besøge senere. Ser man klistermærker eller kugler omkring sin bopæl, som ikke burde være der, hører vi gerne om det, siger politikommissær Carsten Arentoft fra Fyns Politi til dr.dk.

Læs også: Politiet advarer forældre: "Fodboldspiller" vil lege med jeres børn

Et godt råd mod indbrudstyvenes mange tricks er at få dit hjem til at se beboet ud og sørg for, at der er nogen, der holder øje med dit hus, når du er på ferie, lyder opfordringen fra brancheforeningen SikkerhedsBranchen.  

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

 

Dagens Gossip