Pas på jeres børn: Chokerende mange forældre laver denne autosæde-fejl

Som forældre vil du frygtelig gerne kunne se dit lille barn i bakspejlet, når I skal ud og køre, så du kan holde øje med barnets velbefindende. Men den ide kan få dig til at lave en fatal fejltagelse - nemlig at lade børn vende fremad i autostole for tidligt.

Læs også: Advarsel til forældre: Vintertøj gør autostole til rene dødsfælder

Det viser et amerikansk studie fra University of Michigan, hvor man har undersøgt forældres brug af bagudvendte autostole. 

75 procent af de undersøgte forældre flyttede deres børn over i fremadrettede autostole alt for hurtigt, opdagede forskerne. I 2013 placerede 24 procent af forældrene deres børn med ansigtet fremad, inden eller da var 12 måneder gamle.

Og det er på trods af, at anbefalingen fra autosædeeksperter lyder, at børn skal blive i bagudvendte autostole, indtil de er mindst 24 måneder. Det er nemlig mest sikkert for små børn at være vendt bort fra trafikken, hvis ulykken skulle ske. Alle autostole er udstyret med en manual, der oplyser om retningslinjerne ved den pågældende stol.

Læs også: Er dit forsikringsselskab ligeglad med dit barns sikkerhed? Få svaret her

De gængse sikkerhedsanbefalinger lyder, at børn, der er over to år og normale af højde og vægt, typisk kan komme over i en forvendt autostol, og bagefter i 5-7 års alderen (afhængig af højde) kan de skifte over til en selepude. Og når barnet er over 135 cm, må det bruge den almindelige sele uden brug af autostole og autosæder - ligesom voksne.
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip