Pas på: Kæmpe forskel på verdens dyreste og billigste taxatur

Taxapriser svinger voldsomt i pris, afhængig af hvor du befinder dig i verdenen. Hvis du synes, prisen er skruet godt op i de danske taxaer, så kan det måske trøste dig, at der findes et andet land, der overgår os.

Det afslører en undersøgelse foretaget af Forex Bank, som gælder for november 2013.

Norge er det land med de højeste priser for et smut med taxaen. Her koster det 220 kroner for fem kilometer inklusiv startgebyr.

På andenpladsen kommer Danmark med en pris på ca. 115 kroner for fem kilometer inklusiv startgebyr i København. Herefter følger London og New York.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

I den billige ende finder man Bangkok, hvor fem kilo meter kan klares for et par småmønter - ni kroner. Nærmeste billige konkurrent er Istanbul med ca. 40 kroner. 

Det er altså 25 gange billigere at køre med taxa i Bangkok end i Norge.

LÆS OGSÅ: Så mange penge bruger danske borgmestre på taxakørsel

Undersøgelsen viser også, at danskere i højere grad lader sig transportere af taxaer i udlandet end i Danmark. Den gennemsnitlige dansker kører 0,4 taxature om ugen i herhjemme, mens han/hun gennemsnitlig kører i taxa 3,3 gange på en uge i udlandet.

Det skal nævnes, at der er stor forskel på, hvordan taxapriser verden over er skruet sammen. Nogen lande opererer med et tårnhøjt startgebyr, andre med en høj kilometerpris eller stor prisforskel afhængig af tidspunktet. 

SE LISTEN NEDERST:

 

Dagens Gossip