Pas på: Politiet holder ekstra øje med bilister i disse områder

I dag ringer det ind til første skoledag efter ferien. Samtidig trækker færdselsbetjentene i arbejdstøjet og står klar med bødeblokkene i hånden.

Politiet sætter lige nu fokus på skoleveje i hele landet.

- Når der er små børn i trafikken, skal man passe ekstra på, vise hensyn og overholde de regler, som gælder ved skoler. Vi oplever desværre alt for ofte bilister, som skaber fare, fordi de ikke viser hensyn, kører for stærkt eller ikke har givet deres barn sele på - derfor målretter vi vores kontroller ved skolerne for at øge sikkerheden i trafikken, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Det er især bilisternes hastighed, brug af sikkerhedsseler og om forældre skaber farlige situationer, når børnene skal afleveres, som politiet holder øje med.

Der er hårde straffe, hvis man ikke tænker sig om og tager hensyn.

Et barn, som ikke er spændt fast, koster 2.500 kroner plus et klip i kørekortet. Høj fart bliver hurtigt meget dyrt - kører du fx 60 km/t ved en skole, hvor der må køres 40 km/t, koster det 3.500 kroner plus et klip i kørekortet.

I løbet af sidste års skolestartkampagne fik 6.282 fartsyndere en kedelig hilsen med hjem. 521 voksne kørte uden sele, 136 børn var ikke fastspændt og 163 talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Læs også: Ny advarsel fra Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen: Alle skal OMGÅENDE stoppe med at tage vitamindråber

Den ekstra indsats omkring skolerne løber fra i dag og frem til fredag den 26. august.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip