Pas på: Politiet holder øje med denne type bilister i dag

I 35 procent af alle dødsulykker på de danske veje figurerer uopmærksomhed som synderen. Derfor sætter landets politikredse i denne uge ind med en omfattende kontrol af uopmærksomme bilister, der fx taler i håndholdt telefon, skriver sms’er, drikker kaffe eller roder efter noget i handskerummet.

Kontrollen er en del af kampagnen “Kør bil, når du kører bil”, som Rådet fro Sikker Trafik og Forsikring og Pension står bag. 

Mange bilister er ikke klar over, hvilken fare de udsætter sig selv og andre for, når de laver andet end at køre bil.

Kører du 80 km/t og kigger på din mobil i fire sekunder, har du kørt 89 meter med bind for øjnene, advarer Rådet for Sikker Trafik.

- Mange trafikulykker kan undgås, hvis trafikanterne er mere opmærksomme. Med kontrollerne vil vi minde alle om, at når de kører i trafikken, så er det vigtigt at have fokus på kørslen og ikke alt muligt andet, siger Erik Terp Jensen, centerchef, Rigspolitiets Nationale Færdselcenter.

En undersøgelse fra 2015 af Rådet for Sikker Trafik viser, hvad 4302 bilister laver, mens de kører bil. Spørgsmålet lød: Gør du følgende meget ofte, ofte eller en gang i mellem, når du kører bil? Og bilisternes svar lød:

- drikker og spiser 62%.
- betjener GPS 31%.
- finder ting/roder efter ting 27%.
- læser sms’er/mails eller er på nettet med mobilen 22%.
- benytter håndholdt mobil 18 %.
- skriver på håndholdt mobil 14%. 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip