Pas på: Politiet kommer efter disse trafikanter hele næste uge

Det er forår, og det betyder, at flere sætter sig på cyklen eller knallerten, når de skal på arbejde eller bare ud i det blå. 

Det ved politiet, der derfor sætter ekstra ind over for netop cyklister og knallertkørere i perioden 4. til 10. april; altså hele næste uge.

En del af indsatsen handler ifølge politiet selv om sikkerhed:

- I 2014 var cyklister og knallertkørere involveret i knap 1200 ulykker med personskade. 30 cyklister og 13 knallertkørere blev dræbt det pågældende år. I en del af ulykkerne var risikobetonet adfærd hos cyklisterne og knallertkørerne selv en medvirkende årsag, skriver politiet i en pressemeddelelse. 

Uheldene skyldes ofte, at trafikanterne ikke bruger hjelm - hvilket er et lovkrav for knallertkørere, men som bekendt ikke for cyklister. 

Politiet vil derfor holde særligt øje med, om de på knallert bruger hjelm, kører på et ulovligt køretøj, eller kører for stærkt. Mht. cyklister vil ordensmagten holde øje med, om folk kører over for rødt, kører på fortove, kører på fodgængerfelter eller på anden vis ikke tager hensyn til andre trafikanter. 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip