Pas på: Sådan snører de dig på ferien

Selvom du ikke går med pengekat og kamera om halsen, kan de lokale som regel godt se, at du er en turist på ferie i et fremmed land. Og det gør dig til det oplagte mål for tyveknægte eller folk, der bare vil sælge dig ligegyldige ting til ågerpriser.

Mashable har samlet en lang række af disse svindelnurmre. Se de mest almindelige her:

Baby-kast

En kvinde går op til dig og kaster sit spædbarn i dine arme. Det er dog oftest en dukke. Men du er naturligvis forbavset og holder godt fast i barnet - og imens tømmer hendes kumpaner dine lommer, måske uden at du opdager det.

Dette trick er blandt andet oplevet brugt i Rom.

Læs også: Se hvor langt pengene rækker på ferien

Armbåndet

Charmerende typer stopper dig på gaden og begynder at tale. De tilbyder dig et håndlavet armbånd. Selvom du siger nej, prøver de alligevel at få fat i dit håndled og begynder at flette armbåndet på dig. Bagefter kræver de naturligvis penge.

Folk har oplevet dette i byer som Rom, Paris, Barcelona og Cairo.

En rose til din kæreste

En mand giver din kæreste eller kone en rose. Det ser alt sammen meget hyggeligt ud, men tager hun imod, beder han dig betale.

Dette er set ske i utallige europæiske storbyer, blandt andet Paris, Barcelona og Rom.

Den tabte pung

En (ofte tom) pung ligger på gaden. Helt instinktivt tjekker du, om du stadig har din. Lommetyve i nærheden ser på og noterer sig, hvor du tjekker, så de ved, hvor de skal slå til.

Dette nummer er blandt andet blevet brugt i Rom og i Ukraine.

Tryllenumre

En gadeperformer laver et nummer - for eksempel det velkendte med tre kopper, hvor du skal gætte, hvilken der gemmer på en bold. Hans kumpaner er forklædt som turister, der står og ser på. Dette gør dig nysgerrig, og når du stopper op og kigger med, bliver du et nemt offer for lommetyvene.

Dette velkendte trick er blandt andet blevet brugt af svindlere i Pris og London.

Læs også: Guide: Sådan skal dit badetøj se ud i år

Pletten på jakken

En forbipasserende kommer til at spilde noget på dig - eller også opdager han en fugleklat på dit tøj (typisk en falsk klat, som han selv har placeret). Han går straks i gang emd at hjælpe med at fjerne pletten - og den tætte kontakt gør det nemt for ham at liste fingrene ned i dine lommer.

Dette trick bliver især brugt i sydamerikanske storbyer som Buenos Aires og Rio.

Tyven i metroen

I de fleste storbyer kan metroen ofte være særdeles tætpakket af mennesker. Her står man så tæt, at lommetyve har nem adgang.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip