Passager alarmerede myndigheder om synkende færge

- Hjælp os. Færgen synker.

Det var meldingen til kystvagten, da færgen Sewol var ved at synke ud for Sydkoreas kyst med 476 mennesker om bord.

Men opkaldet kom ikke fra færgens besætning, men derimod fra en dreng, der var passager på skibet, skriver CNN. Og kystvagten bekræfter oplysningen.

Drengen ringede efter hjælp fra sin mobiltelefon. Først tre minutter senere henvendte besætningen sig til søfartsmyndighederne.

Mindst 121 personer har mistet livet i tragedien, mens 181 navne stadig står på listen over savnede.

Oplysningen stiller på ny spørgsmålstegn ved besætningens håndtering af situationen. Blandt andet er det kommet frem, at kaptajnen ikke var nær roret, da skibet begyndte at synke. Derudover var det angiveligt kun en af færgens 46 redningsbåde, der blev brugt.

Ni medlemmer af besætningen står allerede ansigt til ansigt med sigtelser for, at de forsømte deres arbejde og forpligtigelser på skibet.

Dødstallet forventes også at stige, når dykkere kommer ind i skibets cafeteria, hvor mange passagerer formodes at have opholdt sig, da skibet kom i problemer.

Arbejdet under vandet er dog besværligt.

- Nogle dykkere kan ikke engang se deres egne hænder, siger talsmanden for det fælles eftersøgningshold, Koh Myung-seok, til CNN.

Færgen gik ned onsdag i sidste uge på en rutinetur syd ud for havnebyen Incheon på vej til ferieøen Jeju.

339 af passagererne om bord var børn og lærere på skoleudflugt.

174 mennesker er blevet reddet i sikkerhed fra forliset.

Færgetragedien er blandt Sydkoreas værste ulykker.

I 1995 kollapsede et stormagasin i Seoul, hvilket dræbte mere end 500 mennesker, mens knap 300 personer omkom, da en færge kæntrede ud for landets vestkyst i 1993.

/ritzau/

 

Dagens Gossip