Passager efter færgebrand: Mine sko smeltede i varmen

En af de første passagerer, som blev reddet fra en brændende færge i Det Adriatiske Hav mandag, siger i et interview, at han var "skrækslagen" og "hjælpeløs", da flammerne indhyllede fartøjet.

- Vi vidste ikke, hvad vi skulle gøre. Mandskabet havde ingen anelse, om hvordan de skulle få passagererne væk fra færgen. Redningsbådene fungerede heller ikke, siger manden, hvis ansigt var totalt sort af sod og fedt efter de mange timer på færgen.

En anden af de overlevende siger, at varmen fra branden var så intens, at hans sko begyndte at smelte.

Den 37-årige Nick Channing-Williams, som underviser i ridebanespringning i Athen, siger, at han var med i en gruppe af besætningsmedlemmer og passagerer, der forsøgte at få færgen tøjret sammen med en slæbebåd.

- Da tovet for tredje gang ramte os med stor kraft uden at være spændt fast, opgav vi, siger han til Sky News.

En anden passager siger, at hun i den kaotiske situation på den brændende færge forsøgte at hjælpe sin græske mand, der døde.

- Jeg forsøgte at redde ham, men det lykkedes ikke for mig. "Vi dør, vi dør," råbte han, siger Teodora Douli, enken til den 62 år gamle græske statsborger, som blev fundet omkommet i havet søndag.

- Jeg så min mand dø. Han blødte fra næsen, måske fordi han slog sit hoved på siden af skibet, siger hun til italienske nyhedsbureau Ansa.

Efter 36 timer var alle passagerer evakueret fra færgen Norman Atlantic.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip