Passagerer må skubbe fastfrosset fly i minus 52 grader

Skrevet af admin

26/11/2014

Mest læste i dag

En flok russiske flypassagerer måtte tirsdag på en temmelig usædvanlig og krævende opgave, da temperaturen i Igarka var faldet til minus 52 grader celsius, og deres fly stod urokkeligt fast på isen i en lufthavn i Sibirien.

Passagererne blev nødt til at hoppe ud i kulden og skubbe det store Tupolevflys vinger, hvilket straks blev filmet og lagt på YouTube.

- Kom så, råber passagerer iført tykke vinterjakker, huer og handsker på videoen.

- Vi vil alle gerne hjem, siger en mand.

Episoden i Igarka, der ligger nord for polarcirklen, undersøges nu nærmere af luftfartsmyndighederne.

- På grund af lave temperaturer frøs understellets bremser fast, og en trækvogn var ikke stærk nok til at flytte flyet fra taxibanen, så flyet kunne lette, siger en kilde fra myndighederne.

- Passagererne steg ud fra flyet og begyndte at skubbe det ud mod banen, tilføjer han.

En teknisk direktør i det russiske luftfartsselskab Katekavia siger til et russisk medie, at flyets bremser var frosset til, da piloten, som sidst havde fløjet det, havde trukket dets parkeringsbremse og ikke løsnet den, som han burde.

Da passagererne først havde fået flyet i gang igen, kunne det lette uden problemer med de 74 passagerer mod byen Krasnojarsk.

Selv blandt de hårdføre russere, der er vant til barske vintre, har episoden vakt opsigt, og en avis skriver om passagererne:

- Folk fra Sibirien er så hårdføre, at det er en smal sag for dem at skubbe et fly ned ad en landingsbane.

/ritzau/AFP