Passagerer på styrtet fly skulle til aids-konference

En række af passagererne om bord på det nedstyrtede Malaysia Airlines-fly MH17 havde angiveligt en international aids-konference i Melbourne i det sydlige Australien som slutdestination.

Det beretter flere personer med forbindelse til konferencen på sociale medier.

- Mine tanker og bønner går til familierne til dem, der på tragisk vis er omkommet på MH17-flyet. Mange passagerer var på vej til aids-konference her i Melbourne, skriver Michel Sidibe, chef for FN's særprogram til bekæmpelse af hiv og aids, på Twitter.

Flyet, der var på vej fra Amsterdam i Holland til Kuala Lumpur i Malaysia, blev skudt ned i det østlige Ukraine, hvor oprørere og ukrainsk militær kæmper mod hinanden. Ingen har taget ansvaret for nedskydningen.

Joep Lange menes at være blandt de dræbte. Han var en ledende aids-forsker og tidligere formand for en international aids-sammenslutning.

- Det forlyder, at Joep Lange døde i det malaysiske flystyrt i dag sammen med andre forskere på vej til aids-konference. Utrolig triste nyheder, skriver Australiens nationale aids-forening på Twitter.

Også Gregg Gonsalves, en amerikansk akademiker og aids-aktivist, skriver på det sociale medie, at "mange aids-forskere, aktivister og embedsfolk var om bord på Malaysia Airlines-flyet".

En international aids-forening bekræfter, at "flere" af deres "kolleger og venner" var passagerer på flyet og havde kurs mod Melbourne.

Aids-konferencen i Melbourne begynder søndag med 12.000 deltagere fra verden over. Blandt andet den forhenværende amerikanske præsident Bill Clinton gæster konferencen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip