Passagerfly styrter ned i Iran: 48 meldes dræbt

Skrevet af admin

10/08/2014

Mest læste i dag

Et passagerfly med 40 passagerer om bord er styrtet ned i et boligområde i nærheden af Teherans Mehrabad-lufthavn i Iran, rapporterer det iranske nyhedsbureau Irna ifølge Reuters.

Ulykken skal være sket, da flyet var i færd med at lette, og de foreløbige meldinger er, at alle flyets passagerer, herunder seks børn, har mistet livet.

- Alle passagerer er døde, siger en talsmand for iransk brandvæsen til Irna.

Landets vicetransportminister, Ahmad Majidi, siger, at flyet havde i alt 40 passagerer og otte besætningsmedlemmer om bord.

Der er endnu ingen meldinger om, at personer på jorden er kommet til skade ved nedstyrtningen.

- Ulykkesstedet var forfærdeligt med dele af flyet midt på vejen, siger et øjenvidne ifølge AFP.

- Vi var heldige, for bare 500 meter fra stedet var der et marked med en masse mennesker, tilføjer personen.

Der er tale om et mindre passagerfly fra selskabet Sepahan Airlines, der var på vej fra den iranske hovedstad, Teheran, til den østiranske by Tabas, rapporterer nyhedsbureauerne Irna og Fars.

De melder desuden, at ulykken skete klokken 9.18 lokal tid søndag morgen.

Irna rapporterer, at en fejl i flyets motor er skyld i ulykken.

Den iranske flysektor har i de seneste år været ramt af en række ulykker, der ifølge landets politikere skyldes internationale sanktioner, skriver Reuters.

Sanktionerne, der er indført for at få Iran til at neddrosle landets atomprogram, har forhindret iranske luftfartsselskaber i at købe nye fly.

I årevis har iranske flyselskaber derfor været nødsaget til at købe flydele på det sorte marked. Disse dele kan enten være taget fra andre fly eller reproduceret lokalt, siger kilder fra luftfartsbranchen ifølge Reuters.

Chefen for flyselskabet Iran Air har udtalt, at selskabet planlægger at købe mindst 100 passagerfly, hvis sanktionerne på et tidspunkt lettes eller ophæves.

/ritzau/