Passagerfremgang i Københavns Lufthavn øger overskuddet

Skrevet af admin

01/03/2016

Dagens topnyheder

Københavns Lufthavn (CPH) fortsætter med at øge sine aktiviteter og dermed også sit overskud.

Sidste år passerede 26,6 millioner mennesker igennem lufthavnen, svarende til en fremgang på en god million.

Det var medvirkende til en stigning i omsætningen på fem procent, så den for første gang nogensinde rundede fire milliarder kroner.

Bundlinjen fulgte også med, idet lufthavnen opnåede et resultat før skat på 1,4 milliarder kroner.

Administrerende direktør Thomas Woldbye fremhæver i regnskabet, der blev offentliggjort tirsdag, at tilgangen af nye ruter er en del af forklaringen på fremgangen.

- I 2015 fik CPH i alt 23 nye ruter, heraf seks interkontinentale. De sidste ti år har vi fordoblet antallet af de interkontinentale ruter, som er motoren i knudepunktet.

- Det betyder, at Danmark er væsentligt bedre forbundet til resten af verden, siger han.

Ud over at tage sig betalt af luftfartsselskaberne for at servicere passagererne, tjener selskabet også penge på udenomsaktiviteter i lufthavnen.

Det drejer sig blandt andet om drift af taxfreebutikker og restauranter, parkeringsområder og Hilton-hotellet, der ligger i tilknytning til lufthavnen.

Københavns Lufthavns strategi indbefatter, at man på sigt vil have 40 millioner rejsende igennem terminalbygningerne hvert år.

Derfor har man foruden at udvide de eksisterende terminaler også udbygget landingsbanerne, så man sidste år for første gang kunne sige goddag til kæmpeflyet Airbus 380, som dagligt flyver til og fra Dubai.

/ritzau/