Patient bliver undersøgt for ebola på Skejby Sygehus

En patient er torsdag blevet undersøgt for ebola på Skejby Sygehus ved Aarhus, men det viste sig at være falsk alarm. Det oplyser Aarhus Universitetshospital, der er en sammenlægning af Aarhus Sygehus og Skejby Sygehus, til Ritzau.

Den pågældende patient havde opkast, der indeholdt blod, og følte desuden generel utilpashed, hvilket kan være symptomer på ebola. Derudover skulle patienten have opholdt sig i den vestlige del af Afrika, hvor smitten har sin udbredelse.

- Når man hører det, så bør man ikke løbe nogen risiko, siger Lars Østergaard, der er ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdeling, til TV2 News.

Han fortæller, at lægerne via undersøgelser og samtaler med patienten, der havde hjælp af en tolk, kunne afkræfte, at der var tale om ebola. Patienten er dog stadig indlagt på Skejby Sygehus.

Det er anden gang, at der har været mistanke om ebola herhjemme. Fredag i sidste uge var en DR-medarbejder indlagt på grund af mistanke for ebola, men det viste sig ikke at have noget på sig.

Ebola har kostet mere end 3400 menneske livet, men det har primært været i Vestafrika.

Mandag i denne uge blev det dog klart, at en spansk sygeplejeske er blevet smittet efter at have behandlet en præst i Madrid, der døde af ebola.

Hun blev dermed den første person, der blev smittet af en anden person i Europa.

/ritzau/