Patient i Spanien testet negativ for ebolavirus

Undersøgelser viser, at en person, der var mistænkt for at være smittet med den dødelige ebola-virus i Spanien, ikke er testet positiv for sygdommen, oplyser de spanske sundhedsmyndigheder søndag.

Lægerne har lørdag isoleret patienten, der angiveligt er fra Nigeria, på Sant Joan sygehuset i den østligt beliggende by Alicante, hvor man frygtede for den livsfarlige virus, som indtil videre har kostet flere end 1000 mennesker livet i år.

Men Valencia-regionens sundhedsmyndigheder siger i en erklæring søndag, at "prøverne, der er analyseret af Mikrobiologisk Institut, er testet negative for ebolavirus."

Patientens tilstand er stabil, hvor han er holdt isoleret, mens der er ventet på prøveresultaterne for at undgå, at han smitter andre med den dødelige blødningsfeber, hedder det videre i erklæringen.

En spansk præst blev torsdag den første europæer, som døde af ebola under det nuværende udbrud i Vestafrika, det værste siden sygdommen blev opdaget for første gang for 40 år siden.

Den 75-årige missionær, Miguel Pajares, blev inficeret i Liberia, hvor han arbejdede med smittede patienter.

Ebola har kostet 1145 mennesker på fem måneder ifølge FN's verdenssundhedsorganisations seneste tal fra 13 august. WHO oplyser, at der er 413 døde i Liberia, 380 i Ghana, 348 i Sierra Leone og fire i Nigeria.

Der er ingen bredt tilgængelig vaccine eller medicin til behandling af ebola. Pajares blev behandlet med en amerikansk eksperimentalserum, ZMapp, da han lå isoleret på et hospital i Madrid.

/ritzau/AFP