Patient måtte vente otte timer på ambulance

23/09/2015 23:35

admin

Nyheder

Mest læste i dag

De første meldinger om lange ventetider på ambulancer er begyndt at tikke ind, efter at det hollandske ambulanceselskab Bios overtog driften i Region Syddanmark 1. september.

Samme dag, 1. september, døde en 84-årig mand af en blodprop.

Familien måtte ringe tre gange og vente i 38 minutter på en ambulance.

- Der er ikke sat nogen ambulance på endnu. Der er ikke nogen ledige, var meldingen fra alarmcentralen til familien ifølge Fyens Stiftstidende.

10. september måtte en ældre dame på Midtfyn vente i otte timer med stærke smerter i hofter og mave, fordi der ikke var nogle ledige ambulancer til at hente hende.

Det fortæller hendes hjemmesygeplejerske, Marie Hansen, til Fyens Stiftstidende.

Det var hjemmesygeplejersken, der ringede efter ambulancen 10. september klokken 12.

- Aftalen var, at den skulle komme inden for en time. Da alarmcentralen knap to timer efter fortæller, at ambulancen slet ikke er sendt af sted, fordi der er ikke er nogle ledige, får jeg simpelthen et chok, siger Marie Hansen til Fyens Stiftstidende.

Først klokken 20 - otte timer senere - bliver patienten hentet og indlagt.

Bios har haft problemer med at finde mandskab nok til at fylde vagtplanen. På trods af selskabets egne udmeldinger har det vist sig, at de langt fra havde reddere nok.

Derfor har Bios og regionen været nødt til at købe assistance hos konkurrenten Responce, som kører ambulancer i Trekantområdet. Desuden har flere af Bios' egne medarbejdere i indkøringsperioden sendt på planlagt overarbejde.

Under stor mediebevågenhed besluttede Region Syddanmark sig dog for at beholde kontrakten med Bios.

Både Bios og Region Syddanmark forsikrede i den forbindelse, at der var styr på vagtplanen, inden selskabet overtog driften. Bios har selv sagt, at man forventer at nå op på sin idealbemanding ved årsskiftet.

Det har onsdag aften ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra Bios eller Region Syddanmark.

/ritzau/