Patient troede på bedre liv efter sex med læge

Han lovede mig et bedre liv.

Sådan forklarer en kvinde om baggrunden for, at hun havde et seksuelt forhold til en ti år ældre psykiater, som hun gik til behandling hos.

Den 49-årige læge er tiltalt ved Retten i Aarhus for at have misbrugt patientens behandlingsmæssige afhængighed til at skaffe sig sex med kvinden.

- Han ville gerne have, at jeg blev hans kone, så kunne jeg få et bedre liv, blive rask og komme ud af alt det lort, jeg sidder i, forklarer den spinkle, mørkhårede kvinde foran domsmandsretten i Aarhus.

Kvinden kom i behandling hos lægen i oktober 2013, og frem mod sommeren 2014 blev forholdet mellem de to tættere og tættere.

Kvinden har forklaret, at hun ikke gengældte lægens varme følelser, men at hun havde svært ved at sætte grænser for lægens tilnærmelser.

- Jeg var ikke forelsket, men han gav mig nogle forhåbninger om, at jeg kunne komme ud af det helvede, jeg var i, forklarer kvinden.

Kvinden fortalte, at lægen gradvist ændrede personlighed og forbød hende at tale med andre på sygehuset om hendes psykiske problemer. Til sidst blev det for meget for kvinden.

Hun orienterede sin bostøtte om forholdet til lægen, og kort tid efter blev lægen indkaldt til tjenstlig samtale.

Det endte med, at lægen tog sin afsked og rejste til Nordjylland, hvor han fik en lederstilling. Her blev han dog fyret, da der blev rejst tiltale mod ham i august 2015.

Hvis han kendes skyldig, risikerer han at miste autorisationen, ligesom han risikerer op til et års fængsel for at have misbrugt sin stilling.

Samtidig kræver kvinden en erstatning af lægen på 75.000 kroner.

Lægen er tidligere dømt i Norge i en lignende sag, hvor han også blev dømt for at have haft sex med en kvindelig patient. Det kostede ham autorisationen i Norge, men hindrede ham ikke i at tage til Danmark for at arbejde.

Han nægter sig skyldig i anklagerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip