Patientforening: På tide der tages fat på overbelægning

Alt for mange især ældre medicinske patienter ligger på sygehusgangene i stedet for at blive færdigbehandlet og sendt hjem.

Derfor er både Danske Patienter og Ældresagen meget glade for, at regeringen er på vej med en ny sundhedsaftale under finansloven med SF og Enhedslisten, som tager hul på problemet med overbelægning.

I alt afsættes 1,5 milliarder kroner i sundhedspakken de næste fire år. De første 100 millioner kroner i 2015, hvor der bruges 50 millioner til at nedbringe overbelægningen og 35 millioner til en styrket indsats på fødeafdelingerne.

Dertil kommer penge til forebyggelse af selvmord og en styrket indsats mod hormonforstyrrende stoffer. Beløbene stiger kraftigt i årene 2015-2018.

- Overbelægningen går ud over patienterne og medfører, at der sker flere fejl. Derfor er det vigtigt at tilføre flere ressourcer, siger direktør i Danske Patienter Morten Freil.

- Vi ved jo, vi får endnu flere ældre og dermed også flere syge, og at det blot vil øge presset på de medicinske afdelinger endnu mere, så det er hårdt tiltrængt med større fokus på området, siger han.

Chefkonsulent i Ældresagen Mirjana Saabye bakker op:

- Vi håber, der sker en indsats, som både bremser nedlæggelsen af senge, men også sikrer, at kommunerne klædes bedre på til at tage patienterne hjem, siger hun.

Også Danske Patienter opfordrer til at tænke i samlede løsninger, der gør en reel forskel for de medicinske patienter.

- Vi har tidligere sammen med lægerne og Dansk Sygeplejeråd foreslået i hvert fald at stoppe den igangværende nedlæggelse af sengepladser for at bremse overbelægningen.

- Men problemet løses ikke med flere senge alene. Det kræver også, at der sikres den nødvendige faglige kapacitet i kommunerne med sygeplejersker og hos de praktiserende læger, siger Morten Freil.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip