Pau Gasol redder LA Lakers fra fadæse

Basketballstjernerne fra Los Angeles Lakers var ved at smide en solid føring over styr, da holdet natten til mandag dansk tid endte med at vinde 105-103 hjemme over Atlanta Hawks.

I løbet af kampen var Lakers foran med 21 point, da føringen var størst. Og føringen i tredje quarter var oppe på 17 point, før Hawks var ved at lave et vildt comeback.

Lige siden tidligt i første quarter havde Hawks jagtet Lakers, og det lykkedes også for Hawk-profilen Al Horford at udligne til 103-103 blot 35 sekunder før tid.

- Jeg ved ikke af hvilken grund, men efter at vi var oppe at føre med 15 point og viste god energi, begyndte vi pludselig at blive for blødsødne i forsvaret og miste energien, siger Lakers-træner Mike D'Antoni til nba.com.

Ved stillingen 103-103 fremtvang Lakers' spanske landsholdsspiller Pau Gasol to straffekast, og han udnyttede begge til at bringe Los Angeles-mandskabet foran med to point seks sekunder før slutfløjt.

Efterfølgende var Pau Gasol også med i den afgørende situation i forsvaret, hvor spanieren fik blokeret Hawks-spilleren Kyle Korvers desperate forsøg to sekunder før tid.

- Det var en fantastisk reaktion af Pau at komme ud og presse Korver. På det tidspunkt af kampen var vi alle nødt til at være på tæerne, siger Steve Nash.

Pau Gasol scorede i alt 16 point og lavede 13 rebounds, mens Kyle Korver lavede 22 point for Atlanta-mandskabet.

- Vi skal ikke sætte os selv i den situation at skulle bestige et bjerg. Vi må gøre et bedre stykke arbejde i begyndelsen af kampen, siger Hawks-forwarden Paul Millsap.

Lakers har slået Hawks otte gange i træk på hjemmebane, og ud af de seneste 24 indbyrdes opgør i Los Angeles har Lakers vundet hele 21.

/ritzau/

 

Dagens Gossip