Paul McCartney spiller på årets Roskilde Festival

Paul McCartney bliver et af hovednavnene på årets Roskilde Festival. Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

Sammen med John Lennon skrev McCartney langt de fleste af numrene til det største band af dem alle: The Beatles.

Nogle af de sange, der bar han signatur var "Let it Be", "Hey Jude" og "Yesterday", som er blevet kopieret i et væk af alverdens førende folk- og rockbands.

McCartney går på scenen lørdag den 4. juli. Det sker som led i en turne rundt til flere europæiske lande, men det er den eneste festival, hvor han optræder denne sommer.

- Vi har ikke spillet på en europæisk festival i fem år, så vi glæder os til at tage vores show med til en festival så stor som Roskilde til sommer, lyder det ifølge pressemeddelelsen fra Paul McCartney.

- Jeg har hørt, at festivalen har en helt fantastisk stemning, så vi glæder os til selv at mærke den, tilføjer legenden

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, har store forventninger til, hvad Liverpool-drengen kan præstere.

- Når Paul McCartney indtager Orange Scene til sommer, har han lige fejret sin 73-års fødselsdag.

- Og alligevel ser vi, at superstjerner som Kanye West og Rihanna står i kø for at samarbejde med ham, og han bliver konstant fremhævet som en afgørende inspirationskilde for nye generationer af musikere.

- Så vi er stolte over, at en så skelsættende kunstner som han har valgt at spille hos Roskilde Festival, siger han.

Siden The Beatles gik i opløsning i 1970 efter en næsten 10 år lang musikalsk eksplosion, som var med til at sætte retningen på den internationale rockscene i 1960'ernec og 1970'erne, har McCartney ikke nået de samme musikalske højder.

Men mindre har også kunnet gøre det fra det musikalske talent, der officielt var bassist i The Beatles, men som var fremragende på både guitar og klaver.

Efter bruddet med John Lennon, George Harrison og Ringo Star fulgte en årrække med hans nye band Wings.

1960'erne musikalske kreativitet genvandt han aldrig, men det er blevet til en solid karrierre, hvor de gamle Beatles-numre altid fylder godt op. Det kommer også til at ske på Orange Scene, når han og hans overvejende amerikanske band byder op til bal.

McCartney forsætter en tendens fra de foregående års festivaller i Roskilde, hvor gamle superstjerner har toppet plakaten.

Sidste år stod Rolling Stones på Orange Scene, som også lagde brædder til Stevie Wonder. I 2012 var det altoverskyggende hovednavn Bruce Springsteen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip