Paven besøger græsk flygtninge-ø næste lørdag

07/04/2016 14:54

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Datoen for pave Frans' besøg på den græske ø Lesbos er netop blevet offentliggjort. Således besøger paven øen lørdag 16. april, oplyser Vatikanet torsdag.

Flygtninge fra Syrien, Irak, Afghanistan og andre af verdens krigs- og konfliktplagede lande ankommer fortsat i stort antal til de græske øer, og nu vil den katolske kirkes overhoved altså selv have et indtryk af situationen.

Besøget sker for at vise støtte til flygtningene og skabe opmærksomhed omkring Europas migrant- og flygtningekrise, oplyser Vatikanet.

Pave Frans har flere gange opfordret til, at folk viser sympati med de mange flygtninge, ligesom han har opfordret romerskkatolske kirker rundt om i Europa til at tage flygtningefamilier ind.

I påskedagene holdt paven en tale, der blandt andet rummede en skarp kritik af de europæiske ledere og en fordømmelse af Europas "ligeglade og bedøvede samvittighed" angående flygtninge og migranter.

Pavens første tur, efter at han blev indsat i embedet i 2013, gik til den italienske ø Lampedusa, der ligesom Lesbos har modtaget hundredtusindvis af flygtninge og migranter.

/ritzau/AFP/Reuters