Paven messede for 800.000 trosfæller i bagende hede

Pave Frans er en populær mand blandt alverdens katolikker, og få steder i verden er han mere populær end på hjemmebanen i Latinamerika.

Det kom i den grad til udtryk, da den 78-årige argentiner mandag holdt friluftsmesse i Ecuadors største by, Guayaquil.

Ifølge myndighederne var ikke færre end 800.000 personer mødt op i den park, hvor ceremonien fandt sted i så bagende en hede, at brandvæsnet måtte nedkøle masserne med koldt vandt.

Pave Frans er på en kort rundrejse i Sydamerika, hvor han ud over Ecuador også besøger Paraguay og Bolivia. Alle tre lande hører til blandt de mindre velstillede i verdensdelen.

Paven fremhævede under messen især familiens betydning.

- Familien er et holdepunkt med stor social værdi, som ingen andre institutioner kan erstatte. Den skal understøttes og styrkes, sagde paven, der kaldte familien for "rygraden i samfundet".

Tirsdag holder pave Frans endnu en messe i Ecuador - denne gang i hovedstaden, Quito.

Det er anden gang, at paven besøger Sydamerika, siden han overraskende blev valgt som overhoved for den katolske kirke i 2013.

Her besøgte han blandt andet Rio de Janeiro, hvor ikke færre end tre millioner mennesker var mødt op på Copacabana-stranden for at høre pavens messe.

Omtrent 425 millioner af verdens 1,2 milliarder katolikker bor i Latinamerika.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip