Paven underholder Philadelphia med vittighed om svigermødre

Pave Frans fortsætter det, der mest af alt minder om et triumftog gennem USA.

Fra han satte sine fødder på amerikansk jord tirsdag, er tusindvis af amerikanere stimlet sammen for at se og høre den katolske kirkes overhoved.

Han blev modtaget af præsident Barack Obama, og tusindvis strømmede ud i gaderne i både Washington og New York for at få et glimt af manden.

Og sådan var det også lørdag, da den populære 78-årige pave ankom til Philadelphia i Pennsylvania.

Efter en køretur gennem byens centrum, hvor han blev tiljublet af ekstatiske folkemængder, sluttede paven sit besøg med en tale på scenen ved Familiernes Festival, en katolsk begivenhed, der afholdes med tre års mellemrum.

Ud over den religiøse superstjerne var den amerikanske soullegende Aretha Franklin og den italienske operasanger Andrea Bocelli også med til at få stemningen blandt publikum i vejret.

Da pave Frans gjorde sin entre, talte han om dagligdagens problemer. Og det blev ikke kedeligt.

- Familier skændes og ind imellem bliver der kastet med tallerkner. Børn kan give hovedpine, og jeg vil slet ikke tale om svigermødre, sagde paven i sin tale, der var fyldt med vittigheder, som de omkring 40.000 tilhørere labbede i sig.

- Men disse vanskeligheder kan overvindes med kærlighed, lød det fra paven i sin sædvanlige blanding af visdomsord og hverdagssprog, der har gjort ham populær i kredse langt ud over verdens omkring 1,2 milliarder katolikker.

Den reformivrige pave er lykkedes med at ramme et fælles punkt hos den amerikanske befolkning - trods landets racemæssige og økonomiske skillelinjer.

Torsdag talte han for lovgivere i Kongressen, men han har også brugt tid på samfundets mest sårbare ved at tale med hjemløse på gaderne i Washington og besøge skolebørn i New Yorks fattigste bydele.

Paven kom også med opmuntrende ord til immigranter. De "medbringer mange gaver" til deres nye land, lød det, før han opfordrede indvandrere til altid at huske på, hvor de kommer fra.

- I skal aldrig skamme jer over jeres traditioner. Det er en del af dig.

Pavens besøg i USA slutter søndag.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip