Paven undskylder for kirke-skandaler

Pave Frans undskylder nu for de skandaler, der har rystet den katolske kirke i de seneste år.

- Jeg vil gerne, i kirkens navn, bede jer om tilgivelse for skandalerne, der i nyere tid har fundet sted i både Rom og Vatikanet, sagde paven i forbindelse med sin ugentlige audiens på Peterspladsen i Rom.

Den 78-årige pave nævner dog ikke direkte, hvad det er for skandaler, han hentyder til.

- Jeg beder om tilgivelse, gentog han for de titusinder af forsamlede katolikker, der kvitterede for det kirkelige overhoveds ord med klapsalver.

Vatikanets talsmand, fader Federico Lombardi, afviser at uddybe pavens bemærkninger og vil ikke forklare, hvilke skandaler paven hentydede til.

- Hvis han foretager en generel observation, er det ikke min pligt at begrænse eller uddybe, hvad han vil sige, meddeler Lombardi.

Frans blev indsat som pave lige efter den såkaldte Vatileaks-skandale i marts 2013, der blandt andet medførte afsløringer af, hvordan præster og andre inden for kirken havde dækket over hinanden.

Paven har også skullet håndtere problemerne med pædofile præster og andre skandaler, såsom en grundig oprydning i Vatikanets egen bank, der mistænkes for at være brugt af mafiamedlemmer og andre kriminelle til at hvidvaske penge.

Pave Frans har tidligere undskyldt på vegne af kirken over for nogle af de mennesker, der er blevet seksuelt misbrugt af præster fra den katolske kirke.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip